Enkele illustraties voor het eBook "Buur, wie ben je?"
 
Een eBook met gesprekjes met Nederlanders die uit een ander land komen. Het boekje bevat 19 gesprekken met mensen uit 15 verschillende landen waaronder Turkije, Marokko, China, Syrië, Polen en meer.
Oorspronkelijk uitgegeven door de Werkgroep Samen Anders, die in Haaksbergen met interculturele activiteiten een brug probeert te slaan tussen de verschillende culturen.
 
Cover "Buur, wie ben je?".
eBook verkrijgbaar in iBooks.
Mohammed, NoordSoedan.
eBook verkrijgbaar in iBooks.
Francy, Brazilië.
eBook verkrijgbaar in iBooks.
Dervis, Turkije.
eBook verkrijgbaar in iBooks.
Mirjam, Syrië.
eBook verkrijgbaar in iBooks.
Mayra, Mexico.
eBook verkrijgbaar iBooks.
Jum, Nepal.
eBook verkrijgbaar in iBooks.
Voor de oorspronkelijke uitgave van het boek uit 2008 maakte ik 12 illustraties. Ik deed in een voor mij toen nog vrij nieuwe stijl waar ik vrijs snel erg ontevreden over was. Voor de 2015 heruitgave (als eBook) besloot daarom alle tekeningen opnieuw te maken. 
 
De oude serie illustraties waren gebaseerd op vector tekeningen. Voor de heruitgave wilde ik wat anders en heb ik eindeloos veel tekeningen gemaakt om een stijl te vinden die me beviel, die bij het onderwerp paste en die ik kon volhouden over een hele serie tekeningen.
 
Uiteindelijk heb ik alle tekeningen met potlood getekend en vervolgens in Illustrator in vectoren overgetekend en ingekleurd, en tot slot in Photoshop voorzien van minimale belichting effecten.
 
Hieronder zie je een tekening uit een van de eerder testen. Deze is geheel met potlood en digitaal getekend. Geen vectoren.
Back to Top